top of page
Het Aahof in Zwolle

Van harte welkom bij het Aahof in Zwolle

 

Het Aahof in  Zwolle is het eerst gerealiseerde bewonershof in Nederland,volgens het woonconcept Knarrenhof. Deze groep senioren willen graag zo lang en zo leuk mogelijk zelfstandig blijven wonen en daarbij ook naar elkaar omkijken.

 

Dit project is ontwikkeld door de Vereniging Krasse Knarrenhof Zwolle in samenwerking met het ontwikkelbedrijf Knarrenhof Nederland, onder leiding van meewerkend voorman Peter Prak.

 

Het Aahof telt 48 levensloopbestendige woningen waarvan 14 huurwoningen. De eerste paal werd op 5 juni 2017 ‘geslagen’. De eerste woning is op 23 november 2017 opgeleverd.

 

Het Aahof is gelegen in de Zwolse wijk de AA-landen op ongeveer 600 meter van winkelcentrum De Dobbe. Ring- en snelwegen liggen in de onmiddellijke nabijheid evenals het historische centrum van Zwolle met vele voorzieningen.

 

Ook de prachtige omgeving van de groene stad Zwolle is via goede wandelwegen en fietsverbindingen nooit ver weg.

 

Het  Aahof bestaat uit 2 hofjes met een gemeenschappelijke binnentuin en het vrijstaande gemeenschapshuis het “Hofhuys".

Op de website van het Aahof wordt alle noodzakelijke informatie verstrekt met betrekking tot de doelstelling, historie, bewonersverenigingen etc. Een deel daarvan is besloten en uit privacy overwegingen alleen toegankelijk voor bewoners van het Aahof. De community facebookpagina van het  Aahof is ook alleen toegankelijk voor leden.

bottom of page